STICHTING

CLC

ARNHEM PO

Leren met ICT

Missie
'Streven naar een optimale onderwijskwaliteit door de inzet van ict, zodat leerlingen/studenten profiteren van het aanbod en op deze manier worden voorbereid op de digitale samenleving.'
Binnen het programma ‘Leren en lesgeven met ict’ stimuleert CLC de driehoek (onderwijs, opleiden en onderzoek), het leren en ontwikkelen van (toekomstige) leraren en leidinggevenden op het vlak van ict. Dit zodat zij ict onlosmakelijk verbinden met hun onderwijs, ict leren inzetten als middel en als doel in hun lessen.

Samenwerking iXperium

‘Professionaliseren werkt het beste in de driehoek!’ Dit is een overtuiging die ruim 10 jaar leeft bij het iXperium en die goed tot uiting komt in de praktijk. Met de driehoek wordt het Onderwijs, Onderzoek en Opleiden bedoeld. CLC gaat samen met het iXperium de zoektocht aan, om te kijken hoe studenten nu al kunnen worden opgeleid tot competente leraren die ict doelbewust inzetten in de klas. Op dat moment raakt ook de mentor van de student geïnspireerd. Dit kan weer leiden tot een professionaliseringsvraag van de leraar aan het iXperium. En zo is de cirkel, of in dit geval de driehoek, rond!

Praktijk

voorbeelden

1

LEGO CHALLENGE

De Lego Challenge is vanuit CLC een krachtig voorbeeld hoe onderwijs vorm kan worden gegeven. Met programmeerbare robots proberen groepjes leerlingen in competitie met andere groepen te strijden om zo snel mogelijk een parcours af te leggen. Hieruit komt vervolgens een winnaar.
  • Lees meer

2

ANDERS LEREN

Sinds de eerste lockdown kwam er grote druk te staan op de leraren om ‘afstandsonderwijs’ te organiseren. Lerarenteams kwamen erachter dat ze stiekem veel flexibeler zijn met betrekking tot de inzet van ict. In een korte tijd heeft men enorm veel kennis opgebouwd en zijn de leraren vaardiger geworden als het gaat om de eigen ict basisvaardigheden en het inzetten digitale middelen om het onderwijs op afstand vorm te geven.

  • Lees meer

3

HET IXPERIUM

Het iXperium kennen de meeste leraren en schoolleiders als het lab waar je met de nieuwste digitale tools aan de slag kunt gaan. Het iXperium is ‘maar’ een lab, maar het is véél meer dan dat.

  • Lees meer

Contact

Maarten Zoomer
Leren en lesgeven met ICT
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefoon: 06 40 60 69 06

Onze partners