STICHTING

CLC

ARNHEM PO

Kunst, Cultuur & Maakonderwijs
De plek voor creatief leren

Missie
Elk kind in Arnhem krijgt in zijn onderwijs de ruimte om zijn creativiteit en creërend vermogen te ontdekken en door te ontwikkelen, zodat hij toegerust is om zijn toekomst (mede) vorm te geven.

Kunst, cultuur en maakonderwijs : de plek voor creatief leren.
Ons programma is daar waar kunst, techniek, wetenschap en technologie bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen en leraren. Het liefst in samenhang met andere leergebieden. De vraag van de school staat centraal en inspiratie is onze veranderstrategie. Binnen Kunst, cultuur en maakonderwijs werken CLC Arnhem en Rozet intensief samen om creatief leren op alle Arnhemse scholen mogelijk te maken.
Praktijk

voorbeelden

1

KUNST VAN HET MAKEN

Verwondering en verbeelding vormden het uitgangspunt. Het ontwikkelen van het creatief vermogen een doel. Lessen met digitale mediakunst en techniek de route. En de leerling....? Die was natuurlijk de maker!
  • Lees meer

2

DE MAKERSMISSIES VAN MAKERCOSMOS

CLC en Rozet zijn onderdeel van Makercosmos: een netwerkbeweging voor het maakonderwijs. Makercosmos voedt het onderwijs met maakonderwijs door te trainen, te inspireren en te versterken.
  • Lees meer

3

KINDEREN LATEN PROFITEREN VAN GOED CULTUURONDERWIJS?
DOE MEE AAN 'CULTUUREDUCATIE MET KWALITEIT'!

Goed cultuuronderwijs draagt bij aan de ontwikkeling van kinderen. Op deze manier ontwikkelen ze zich  tot creatieve en kritische volwassenen, die klaar zijn voor de uitdagingen van de 21e eeuw. Daarom is het ministerie van OCW initiatiefnemer en opdrachtgever van het programma Cultuureducatie met kwaliteit (CmK).

  • LEES MEER

4

KINDEREN VERDIENEN DEZE MANIER VAN LEREN!

Wil je weten waarom?
Lees het interview van de Jozefschool in Arnhem

'Kinderen verdienen deze manier van leren'
Het hele team van de Jozefschool in Arnhem is het erover eens: maakonderwijs moet structureel onderdeel van het onderwijsprogramma worden. Aan motivatie ontbreekt het dus niet, aan vaardigheden nog wel. Want hoe pak je dat aan? De inspiratiesessie Maakonderwijs bij Makercosmos* zorgde voor een vliegende start.

  • LEES MEER

Contact

Meer weten?
Neem contact op met Tineke Hiddink of Miriam van Meer.

Tineke Hiddink
Programmamanager Kunst, Cultuur & Maakonderwijs

Miriam van Meer
Programmamanager Kunst, Cultuur & Maakonderwijs

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. /
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefoonnummer: 06 44 84 69 00

Onze partners