STICHTING

CLC

ARNHEM PO

Bewegen, Gezondheid & Sport

Missie
'Beter leren bewegen, meer beweegtijd én een gezonde leefstijl mogelijk maken voor alle (Arnhemse) kinderen in de leeftijd van 4-12 jaar.'
CLC werkt hieraan volgens het 2 + 1 + 2 model.

2 + 1 + 2 staat voor:
• 2 uur kwalitatief bewegingsonderwijs
• 1 uur extra bewegen onder schooltijd
• 2 uur bewegen aansluitend aan school

Het model maakt samenwerking tussen instellingen en organisaties mogelijk waardoor er om scholen een samenhangend programma kan ontstaan van binnen- en buitenschools leren met een voor kinderen doorgaande ontwikkelingslijn.
Praktijk

voorbeelden

1

SAMENWERKEN IN EEN BEWEEGTEAM MET PARTNERS UIT DE WIJK

Om invulling te kunnen geven aan goed leren bewegen en voldoende beweegtijd is samenwerken van cruciaal belang. Dit doen wij met het ‘beweegteamconstruct’ in de wijk. De vakleerkracht en buurtsportcoach werken samen -aangevuld met partners- aan een samenhangend programma dat het binnenschoolse- met het buitenschoolse leren verbindt. 
  • Lees meer

2

DE SKILLS BOX ZET VOLOP IN OP EXTRA BEWEGEN

Alle Arnhemse basisscholen hebben sinds het schooljaar 2020-2021 een Skillsbox ontvangen. De Skillsbox - een stevige kar gevuld met allerlei sport- en spelmaterialen en ideeën - stimuleert om in beweging te komen en te gaan sporten.
  • Lees meer
Loading...

3

MONITOREN VAN BEWEEGVAARDIGHEID MET DE BLOC-TEST

Samen met de HAN monitoren we momenteel op 14 scholen de beweegvaardigheid van kinderen. Deze monitor geeft vakleerkrachten nog meer inzicht en mogelijkheden, om recht te doen aan de individuele beweegontwikkelingsvraag van kinderen.
  • Lees meer
Loading...

4

GEZONDE LEEFSTIJL OP SCHOOL EN IN DE KLAS

Samen met de regisseurs ‘Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst’ (JOGG) werken we aan een gezonde (school)omgeving voor ieder kind. Dit doen we onder andere door het stimuleren van het eten van groente en fruit met schoolfruit, het drinken van water door het plaatsen van watertappunten en verschillende thematische campagnes.
  • Lees meer

5

NIEUWE TALENTEN ONTDEKKEN

Naast activiteiten en programma’s in de wijken organiseert Sportbedrijf Arnhem in de stad tal van evenementen. Soms zijn dit eigen initiatieven, maar meestal is het gekoppeld aan grote internationale evenementen die naar Arnhem komen.
  • Lees meer

Contact

Nieuwsgierig hoe CLC te werk gaat en wat CLC kan betekenen voor jullie school?
Kom in beweging en neem contact op!

Kars Deutekom
Programmamanager Bewegen, Gezondheid & Sport

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefoon: 06 51 70 30 86

Onze partners